Olajos magvak, maglisztek
Az olajos magvak, maglisztek számos pozitív hatást gyakorolnak szervezetünk egészére. Megtalálható bennük rengeteg növényi bioaktív fehérje, értékes zsírsav, olaj, vitamin, mikro- és makroelem, antioxidáns és élelmi rost. Kínálatunkban megtalálható a dióbél, mák, kesudió, mandula, törökmogyoró, héj nélküli tökmag, kendermag, valamint olyan maglisztek, melyek alkalmasak a vegán, gluténmentes, paleolit étkezésekhez alapanyag forrásként.
Fontos, hogy gondoskodjunk folyamatos fogyasztásukról, mivel hozzájárulhatnak a krónikus betegségek megelőzéséhez, rizikófaktoruk csökkentéséhez. Renszeres bevitelükkel csökkenthetjük a magas vérnyomást, vérzsírszintet, vagy az emésztési zavarokat, érrendszeri problémákat, diabéteszt, izületi panaszokat, csontritkulást és az időskori demencia kialakulását is.