Leírás és Paraméterek
A homoktövis magőrlemény fogyasztását 1X 2 teáskanállal, napi rendszerességgel javasoljuk, akár joghurtos reggelik, magkeverékek, müzlik ízesítéséhez. Kiváló reformkonyhai alapanyag, kekszek, sütemények készítésekor is tökéletes kiegészítője lehet a hagyományos liszteknek és a lisztmentes termékeknek egyaránt semleges ízvilágával.
Köztudott, hogy a hidegen való sajtolás során a homoktövisbogyó magjából arányaiban kevesebb mennyiségű olajat lehet kinyerni, így a visszamaradó szárazanyagban még jelentős mennyiségű értékes hatóanyag található.
A homoktövis magja igazi A-és E-vitamin forrás, és koncentráltan tartalmazza a civilizációs betegségek esetén ajánlható tápanyagokat. A maglisztben számos flavonoid jellegű anyag, polifenol, antibakteriális és gyulladásgátló vegyület, nyomelem (vas, a réz, a cink és mangán), ásványi anyag és ballasztanyag, rostanyag található, amelyek hatékony támogatást jelenthetnek a szervezet sokoldalú működésére.
Fogyasztása befolyásolhatja a sejtek regenerációját, az antioxidáns mechanizmusok hatékonyabbá tételét, a vírusok, baktériumok és gombák elleni védekezést, a tápcsatorna védelmét, az erek rugalmasságának növekedését, a hajszálerek falának erősödését, a szem ereinek védelmét és az immunrendszer működését. A termék előnyös hatásait ma már számos fogyasztói és klinikai tapasztalat igazolja.
E-szám mentes termék | E-szám mentes termék |
Kiszerelés | 200 g |
Gluténmentes termék | Gluténmentes termék |