Esszenciális zsírsavak
Az esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet ezen belül a sejtek normál működéséhez, mint energiaforrás, valamint fontos szerepet játszanak az immun-, az ér- és idegrendszer működésében is (omega-3, omega-6, omega-9). Testünk önmagában nem képes előállítani, így különböző táplálékokkal szükséges bevitelüket folyamatosan biztosítani. A homoktövis ezekből a zsírsavakból is hozzávetőleg 26%-ban tartalmaz zsírtartalomra vonatkoztatva.
Omega -7 zsírsavak jótékony hatásai
Ezeknek a zsírsavaknak a megfelelő mennyiségű bevitele kiemelkedő fontosságú szervezetünk egészségének megőrzésében, hiszen hozzájárulnak a szív –és érrendszer, az emésztőrendszer működésében, a bőr, a nyálkahártya táplálásában, a kollagén termelés révén a test szöveti regenerációiban, a koleszterin szint szabályozásában, valamint az ideális testsúly kialakításában.
- gyorsítják közvetlenül a szénhidrátokból való energianyerést, a zsír szintézis menetét gátolva, valamint fokozva a zsírok lebontásának ütemét a folyamatokban résztvevő enzimek támogatásával (fogyás)
- javítják az izomzat szénhidrát anyagcseréjét, raktározó képességét, valamint a sejtoxidáció gyulladásos folyamatának csökkentését (izomláz).
- hatékonyan csökkentik a vérzsírszintet, gátolva a zsírok lerakódását, a rossz LDL koleszterin mennyiségét a vérben és támogatva az érfalak rugalmasságának megőrzését,
- hatással vannak a vércukorszintre, javítva az inzulinérzékenységet, felgyorsítva az anyagcserét, csökkentve a trigliceridszintet, a zsír felhalmozódását a májban, (májzsír),
- Erős antioxidáns, gyulladásgátló tulajdonsága megakadályozhatja a gyulladásokat a testben, erősítve az immunrendszert. Segíthet csökkenteni a test C reaktív fehérje szintjét, a gyulladások csökkentését,
- A benne található karotinoid antioxidáns szintén kedvezően hat az immunrendszerre. A karotinoidok különösen előnyösnek bizonyulhatnak a sárgafolt betegség és a szürke hályog kezelésében.
Mindezek a kutatási eredmények egyértelműen igazolják, hogy az Omega-7 zsírsavak kulcsfontosságúak a szénhidrát- és zsír anyagcserezavarok megelőzésében és azok kezelésében egyaránt, mely hatással lehet a keringési rendszerre, a gyomorfekély, cukorbetegség kialakulására, a sejtelváltozásokra és az elhízásra.
Az általunk termesztett bio homoktövis bogyó zsír és olajtartalma 3,7g/100g, zsírsav összetételében a palmitoleinsav tartalom 965 mg/100 g termék, cisz-vakcénsav tartalom pedig 195 mg/100 g termék. Lamore Homoktövis velő termékeink minden esetben tartalmazzák a homoktövis húsolaját, ezáltal tovább emelve hasznos beltartalmi értékét.
Az eredmények a mellékelt akkreditált laboratóriumi jegyzőkönyvben is megtalálhatóak.