A honlapon használt sütik (cookie) elfogadásával, kényelmesebbé teheti a böngészést.A honlap további használatával hozzájárulását adja a sütik használatához. https://homoktovisvelo.hu/adatvedelmi-szabalyzat

Homoktövisbogyó – Bio Homoktövis velő, melyiket válasszam a természetes C-vitamin tartalomért?

Homoktövisbogyó – Bio Homoktövis velő, melyiket válasszam a természetes C-vitamin tartalomért?

 

Sokszor hallom, olvasom a médián keresztül, hogy a gyümölcsök, zöldségek hőkezelési folyamata eltünteti a benne található értékes vitaminokat, többek között a teljes értékű C-vitamint, de valóban csak ízviláguk marad vissza kedvencünknek? Ennek a kérdéskörnek a valódiságát jártuk körbe homoktövisoldalról, mert úgy gondolom, hogy valós számokon alapuló információval el lehet oszlatni a kétségeket és végre helyre lehet tenni ezt a többekben folyamatosan felmerülő kérdést.

Mielőtt belevágnánk, két dolgot szeretnék tisztázni. Egyrészt a hőkezelés jelentőségét, másrészt az alkalmazott élelmiszer-feldolgozás technológiáját. Azzal, hogy hőkezelést alkalmazunk a hosszabb eltarthatóság eléréséért, biztosíthatjuk adalék és tartósítószer mentességüket. Úgy gondolom, hogy ezeket a "károsnak" ítélt anyagokat  kihagyva a hőkezelés jó megoldásnak tűnik, főleg a modern kori étkezési szokások figyelembevételével. Azonban itt következik a másik fontos szempont a hőkezelés technológiája.  Ez az a terület, ahol megfelelő élelmiszeripari szaktudás, gépesítés és parametrizált jó gyártási gyakorlat nélkül véleményem szerint nagyot lehet hibázni.

De nézzük mindezt a számok világában a homoktövisnél!

Az analízist akkreditált laboratórium vizsgálata. A vizsgálati jegyzőkönyvek teljes terjedelemben legalul megtalálhatóak.

A vizsgálat során az ökológiai gazdálkodásunk bio homoktövis bogyóját és az ebből bio gyártástechnológián keresztül készített bio homoktövis velő C-vitamin tartalmát hasonlítottuk össze a kérdés tisztázására.

Bio Homoktövis bogyó természetes kötésű C-vitamin tartalom 272 mg/100g

Bio homoktövis velő természetes kötésű C-vitamin tartalom 254 mg/100g

A fenti eredmények figyelembe vételével megállapítható, hogy az általunk alkalmazott feldolgozási technológiával a teljes értékű C-vitamin tartalom 93,4 %-a a kíméletesen hőkezelt termékeinkben egyaránt megtalálható.

Remélem, hogy ezen tényszerű vizsgálatok mindenkit meggyőznek arról, hogy az ilyen kíméletes eljárással készült bio homoktövis termékeink hatóanyaga közel egyenértékű a bio homoktövis bogyóéhoz.

Mindezek ellenére számomra mégis azok a pozitív visszajelzések és egészségügyi változások a legfontosabbak, melyek a Lamore bio Homoktövis termékeket fogyasztók osztanak meg velünk a homoktövis jótékony hatásai vonatkozásában. Véleményem szerint, a "minőségi" homoktövis termékek fontos szerepet játszhatnak abban, hogy az egészségtámogatás természetes megoldásához hozzájáruljanak

Ezen felül Polifenol, béta-karotin és antioxidáns aktivitás vizsgálatokat is végeztünk a bio homoktövis velő vonatkozásában, melyek a jegyzőkönyvben szintén megtalálhatóak.

Homoktövisbogyó 2020

Homoktövis bio direkt velő 2020

OGYÉI laboratóriumi eredmény

OGYÉI Laboratóriumi eredmény

OGYÉI laboratóriumi jegyzőkönyv