285 g liszt,
15 g homoktövis hús- héj őrlemény, kellemes savanykás ízt ad a tésztának
90 g porcukor
90 g dió darált
2 kis kanál vaníliás cukor
1 kis só
1/2 kis kanál fahéj
250 g vaj (hideg)
Mindent összegyúrunk, majd a tésztát pihentetjük a hűtőben fél órát.
Utána kis gombócokat formálunk a kezünkkel és ezeket henger formává alakítjuk, a végüket kifli formára hajlítva..
Csak arra kell figyelni, hogy a golyócskák egyforma nagyságúak legyenek, így egyformán tudnak megsülni.
Ha nyersen nem néz ki szobrászati remekműnek, semmi vész, mert a sütőben elterül egy kicsit és nagyon szép formája lesz mindegyik kis félholdnak.
Ezért kis gyerekek is vidáman besegíthetnek a gyártásba, jó kis gyurmázás és a végén gyönyörűbbnél gyönyörűbb omlós kiflik lesznek, amit saját maguk készítettek.
180 fokon, sima sütéssel (nem légkeveréssel) kb. 13-15 percig sütjük a tepsiben.
Ha hozzáérve a tésztához a teteje még kicsit lágynak tűnik, ki kell venni a sütőből, mielőtt lekap, hiszen kihűlés után megkeményedik.
Melegen porcukrozzuk, és jó étvágyat! :-)