Hoztunk Nektek egy könnyen elkészíthető, sütést nem igénylő torta receptet!
- 100g nyers mandula vagy dió
- 250g szárított datolya, éjszakán keresztül vízbe áztatni
- 200g nyers kesudió, éjszakán keresztül vízbe áztatni
- 1 citrom leve
- 80g kókuszkrém vagy kókusztej
- 2 evőkanál méz
- 4 evőkanál homoktövis velő
- 2 evőkanál homoktövisvelő (díszítésnek)
Elkészítés:
A beáztatott datolyát és a kesudiót helyezze be az aprítóba egészen addig, amíg masszát kap, majd
helyezze bele a tortaformába. Töltelékhez, a száraz mandulát vagy diót helyezze be az aprítóba
és keverje össze a citrommal, és a kókuszkrémmel, és a 4 evőkanál homoktövis velővel egészen
addig, amíg krémet kapunk belőle. Kenje rá a már tortaformában lévő rétegre majd helyezze be a fagyasztóba, hogy összeálljon a torta. Tálaláskor öntsön rá 2 evőkanál homoktövis velőt díszítésnek.