Ha a lisztet kicserélitek, akkor is ugyanez a recept, csak a tésztája jobban összeáll és nem lesz morzsás, mikor kisül.
- 25 dkg liszt (20 dkg sütinek való gluténmentes liszt, 5 dkg homoktövis hús-héj őrlemény)
- 8 tojás
- 14 dkg vaj
- 20 dkg darált dió
- 1 vanília vagy vaníliás cukor
- 10 dkg barna cukor (más is lehet)
- 1 kanál tejföl
- sárgabarack lekvár
- 0,5 kávés kanál szódabikarbóna
- csipetnyi só
1. Vajat, lisztet, sót, szódabikarbónát, tejfölt, 2 tojás sárgájával összegyúrni.
15 percet pihentetni, majd nagyon vékonyra kinyújtani.
Javasolt sütőpapíron nyújtani és egy folpack fóliát tenni a tetejére, mert a gluténmentes verzió
másképp szétesik és így könnyű a tepsibe tenni.
Töltelék
2. 8 tojás fehérjét (mert a tésztához használtuk a 2 sárgáját) habbá verünk.
3. 6 tojás sárgáját a cukorral krémesre keverni + vaníliás cukor.
4. A fehérje habba beleforgatni a darált diót és a sárgáját.
5. A kinyújtott tésztára egy réteg lekvárt kenjünk.
6. Erre ráöntjük a habot.
7. 180 fokon 30 percig sütjük, de mindíg ellenőrizzük a sütők eltérése miatt.