NAGYI diós-homoktövises sütije

NAGYI diós-homoktövises sütije

gluténmentes verzió

Ha a lisztet kicserélitek, akkor is ugyanez a recept, csak a tésztája jobban összeáll és nem lesz morzsás, mikor kisül.

- 25 dkg liszt (20 dkg sütinek való gluténmentes liszt, 5 dkg homoktövis hús-héj őrlemény)

- 8 tojás

- 14 dkg vaj

- 20 dkg darált dió

- 1 vanília vagy vaníliás cukor

- 10 dkg barna cukor (más is lehet)

- 1 kanál tejföl

- sárgabarack lekvár

- 0,5 kávés kanál szódabikarbóna

- csipetnyi só

1. Vajat, lisztet, sót, szódabikarbónát, tejfölt, 2 tojás sárgájával összegyúrni.

 

15 percet pihentetni, majd nagyon vékonyra kinyújtani.

Javasolt sütőpapíron nyújtani és egy folpack fóliát tenni a tetejére, mert a gluténmentes verzió

másképp szétesik és így könnyű a tepsibe tenni.

Töltelék

2. 8 tojás fehérjét (mert a tésztához használtuk a 2 sárgáját) habbá verünk.

3. 6 tojás sárgáját a cukorral krémesre keverni + vaníliás cukor.

4. A fehérje habba beleforgatni a darált diót és a sárgáját.

5. A kinyújtott tésztára egy réteg lekvárt kenjünk.

  

6. Erre ráöntjük a habot.

7. 180 fokon 30 percig sütjük, de mindíg ellenőrizzük a sütők eltérése miatt.

Kapcsolódó termékek

Homoktövis hús-héj őrlemény (200 g)

Raktáron
2.000 Ft
Várható szállítás:2024. november 25.